Agris.cz - agrární portál

Německá Edeka zostřuje boj proti Nestlé

9. 4. 2018 | ČTK

Největší německý řetězec supermarketů Edeka přiostřil boj evropského maloobchodu proti světové jedničce ve výrobě balených potravin, švýcarské skupině Nestlé. Rozšířil seznam výrobků, které svým obchodům nedoporučuje od skupiny odebírat. Z pultů jeho 5900 obchodů tak zřejmě zmizí tyčinky KitKat, nápoje Vittel a mražené pizzy Wagner. Oznámil to německý list Lebensmittel Zeitung.

Proti Nestlé stojí evropské sdružení Agecore zastupující šest evropských prodejců, kteří požadují lepší dodavatelské podmínky.

Bojkot Edeky se zatím týkal 163 výrobků švýcarské skupiny, což odpovídá zhruba 20 procentům příjmů, které řetězci zboží Nestlé generuje. Nyní to bude 30 procent, napsal list. Počet výrobků, kterých se opatření týká, však neuvedl.

Šéf Edeky Mark Schneider listu minulý týden sdělil, že jednání Nestlé s Agecorem pokračují. "Tento celoevropsky koordinovaný agresivní přístup je něčím novým, zejména ve Švýcarsku," řekl Schneider.


Zdroj: ČTK, 9. 4. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 05:28