Agris.cz - agrární portál

Vláda dostane pro informaci zakázku na hodnocení zdraví lesů

4. 4. 2018 | ČTK

Vláda ve středu dostane pro informaci zakázku pro Výzkumný ústav lesního hospodářství a myslivosti (VÚLHM), který by za 26,9 milionu korun měl hodnotit zdravotní stav lesů na různých místech ČR. Ústav měří zdravotní stav lesů od roku 1986, uvádí dokumentace překládajícího ministerstva zemědělství.

Ústav by měl nadále zajišťovat národní koordinační centrum monitoringu zdravotního stavu lesů a jednat se svým protějškem v Německu. "VÚLHM je vlastníkem technických zařízení instalovaných a dlouhodobě měřících na plochách intenzivního monitoringu. Tato zařízení z části nemohou být nahrazena bez přerušení kontinuity časových dat měření, například meteorologické stanice, půdní čidla, odběrová zařízení pro půdní vody, depozice atd.," zdůvodňuje materiál, proč se má zakázka zadat v jednacím řízení bez uveřejnění.

Ministerstvo je zřizovatelem sedmi veřejných výzkumných institucí. Mezi ně patří například výzkumné ústavy živočišné výroby, rostlinné výroby, meliorací a ochrany půdy nebo právě VÚLHM. Pod ústav mimo jiné spadá Lesní ochranná služba.

drh jw


Zdroj: ČTK, 4. 4. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 13:24