Agris.cz - agrární portál

Rozšiřování spolupráce českých expertů v Latinské Americe

29. 3. 2018 | Ministerstvo životního prostředí

Dne 26. března 2018 se na MŽP setkal náměstek ministra Vladislav Smrž s ředitelem Národního plánovacího úřadu Kolumbie Luisem Fernandem Mejíou. Tato instituce v Kolumbii řídí investice a realizuje vládní plány a programy mj. také v environmentální oblasti. Z tohoto důvodu byli k jednání u kulatého stolu přizváni také zástupci českých firem a institucí, které již působí v regionu Latinské Ameriky a mají zájem o spolupráci s kolumbijskými partnery. Své nabídky zde prezentovali Česká geologická služba, Karlova Univerzita, Smíšená obchodí komora Česko-Tichomořská Aliance (ČESTA) a Photon Water Technology.

Jedním z témat, které kolumbijské partnery zaujalo, byla nabídka české expertizy v oblasti čistění vod s využitím obnovitelných zdrojů energie, konkrétně solární energie. Jedná se o vhodné řešení pro malé komunity v odlehlých oblastech. Kolumbie dlouhodobě patří mezi celosvětové průkopníky čistých energií a zásobování vodou je aktuálním tématem zejména v oblastech dříve ovládaných gerilou FARC. Dalšími tématy setkání byly například kvalita vzduchu, omezování spotřeby plastů či geomorfologická analýza terénu, ve které ČR patří ke světové špičce.

Kontakt pro média:

Petra Roubíčková

tisková mluvčí MŽP

Tel.: +420 739 242 382

E-mail: petra.roubickova@mzp.cz


Zdroj: Ministerstvo životního prostředí, 29. 3. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 04:01