Agris.cz - agrární portál

Hamé loni vzrostly čisté tržby o 2,7 pct na 5,13 miliardy korun

14. 3. 2018 | ceskenoviny.cz

Čisté tržby potravinářské společnosti Hamé loni vzrostly o 2,7 procenta na 5,13 miliardy korun. Více než polovinu peněz, 56 procent, firma utržila v České republice, 18 procent na Slovensku, po devíti procentech v Maďarsku a v Rusku. Dnes to zástupci společnosti uvedli na tiskové konferenci. Hospodářský výsledek společnost nezveřejnila.

V minulosti firma uváděla hrubé tržby, nyní jde o očištěné tržby, z dat společnost mimo jiné vyjmula výsledky loňské akvizice, společnosti Agrimex. Předloni mělo Hamé hrubé tržby 5,23 miliardy korun.

Letos chce firma investovat skoro 200 milionů korun, například plánuje rekonstruovat závod Pika Bzenec na Hodonínsku a zavádět nové technologie na výrobu chlazených hotových jídel v Kunovicích.

Hamé má v Česku a na Slovensku vedoucí pozici na trhu paštik, hotových jídel, kečupů, konzervované zeleniny, džemů a dětské výživy. Mezi nejznámější značky firmy patří Májka, Znojmia a Otma. Firma exportuje do 42 zemí, má osm výrobních závodů v ČR a dva v zahraničí. Vlastníkem Hamé je norská skupina Orkla, která v ČR vlastní i společnost Vitana.

Autor: ČTK


Zdroj: ceskenoviny.cz, 14. 3. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 22:54