Souhrn událostí uplynulých dní – 23.2. – 25.2.2018

Na Vysočině funguje 29 minimlékáren, víc je i zpracovatelů masa

Na Vysočině rychle přibývají drobní zpracovatelé mléka a masa. Faremních mlékáren je zaregistrováno 29 a malých bouráren, tedy provozů na porcování masa, 78. Stejný trend se ale netýká automatů na prodej syrového mléka, jichž je v kraji deset, v porovnání s boomem před osmi lety poloviční počet.

Vinařství Volařík dokončilo novou budovu a rozšíří výrobu

Vinařství Volařík dostavělo novou výrobní a administrativní budovu firmy za téměř 30 milionů korun. Společnosti to umožní růst v příštích letech, řekl dnes ČTK majitel vinařství Miroslav Volařík. Firma chce moderní stavbu s výhledem na mikulovský zámek využít i k rozvoji turistického ruchu.

Mobilní aplikace pomůže s ověřením původu hovězího

Chcete si ověřit, jaké hovězí maso kupujete? K tomu několik let slouží webová stránka www.hovezimaso.cz, kde si lze původ českého hovězího masa prodávaného na trhu v ČR dohledat.

Veterináři Včelpu znovu nepovolili prodej medu

Veterináři znovu nepovolili společnosti Včelpo až na výjimky prodej medu. Firma se proti jejich postupu odvolala. ČTK to sdělil zástupce tiskového mluvčího Státní veterinární správy (SVS) Petr Majer. Zákaz prodeje má firma od veterinářů kvůli kvalitě a nedoložení původu medu od loňského léta.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info