Souhrn událostí uplynulých dní – 16.2. – 18.2.2018

Obyvatelé Zlínského kraje vytřídili nejvíce odpadu v zemi

Obyvatelé Zlínského kraje vytřídili ve srovnání s jinými kraji České republiky v roce 2016 nejvíce komunálního odpadu. Podíl odděleně sbíraných složek, jako je papír, sklo či plasty, činil v kraji 19,9 procenta, republikový průměr byl 14,5 procenta. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Ústup lahváčů? Piva v plechovce ukrojila skoro desetinu trhu

Český pivař v posledních letech nejspíše zlenivěl. Chodí méně do hospody, zřejmě se mu nechce vracet prázdné lahve a naopak čím dál častěji kupuje pivo v plechovém obalu. Trend, který započal zhruba před pěti lety, ještě více zesílil loni. Potvrzují to první předběžná data za rok 2017.

Jihočeské muzeum na pár dní zdobí tisícovka exotických rostlin

Tisícovku orchidejí, bromélií, sukulentů i jiných exotických rostlin uvidí od pátku návštěvníci v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích. Začíná zde tradiční výstava, jejíž součástí budou drobná živá zvířata. Akce nabídne exponáty, které se vyskytují v různých světadílech. ČTK to řekl garant výstavy Zdeněk Kletečka.

Loňská úroda byla slabší než před rokem

Rok 2017 byl pro většinu hlavních polních plodin pěstovaných v Česku slabší. Předchozí rok byl výrazně úrodnější. Český statistický úřad dnes uzavřel výsledky loňské sklizně zemědělských plodin.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info