Agris.cz - agrární portál

SVS při kontrole s Policií na dálnici D8 odhalila více než tunu produktů neznámého původu

14. 2. 2018 | SVS ČR

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy ze Středočeského kraje odhalili na základě spolupráce s Policií ČR na dálnici D8 poblíž Prahy přepravu většího množství surovin živočišného původu. Přepravované maso, vnitřnosti a krev nebyly nikterak označeny. Cizí státní příslušník, který zásilku přepravoval, nebyl navíc schopen při kontrole předložit jakékoliv doklady o původu přepravovaných živočišných produktů, ani o příjemci zásilky. Na základě těchto zjištění rozhodli veterinární inspektoři na místě o likvidaci celé zásilky o hmotnosti 1,2 tuny.  SVS přivolala vozidlo asanačního podniku, které zásilku odvezlo k bezpečné likvidaci ve svém zařízení. S přepravcem bude zahájeno správní řízení o pokutě. Za uvádění potravin neznámého původu, které představují riziko pro zdraví spotřebitelů, na trh umožňuje zákon o potravinách dozorovým orgánům udělit sankci ve výši až 50 milionů Kč.

„Upozorňujeme všechny přepravce potravin živočišného původu, že v podobných případech bude postup SVS stejně přísný. Zásilky neznámého původu nebudou uvolňovány na trh a dojde k jejich neprodlené a bezpečné likvidaci,“ uvedl ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.


Zdroj: SVS ČR, 14. 2. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 08:39