Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 13. 2. 2018

14. 2. 2018 | Agris

Slovensko podle kontroly nedostatečně chránilo pralesy

Slovensko nedostatečně zajistilo ochranu své části karpatských bukových pralesů, které se dostaly na prestižní seznam světových přírodních a kulturních památek UNESCO. Slovenský Nejvyšší kontrolní úřad to uvedl ve zprávě zaměřené na kontrolu systému chráněných území na východě země.

Lepší podmínky v chovech prasat podpoří Ministerstvo zemědělství novým dotačním programem

Ministr Jiří Milek podepsal nový program, díky kterému dostanou zemědělci podporu na vylepšení podmínek v chovech prasat. Přibližně 300 milionů korun tak půjde na ošetření proti nežádoucímu hmyzu nebo zmírnění tepelného stresu ve stájích v letním období.

Kvalita stravy ve školách stoupá, ale vázne výběr

Jen minimum škol bere při výběru potravin v potaz jako hlavní kritérium jejich cenu. Mnohem víc se zaměřují na kvalitu a většina se soustředí na vyvážený poměr cena/výkon. Nicméně děti stále nemají moc na výběr, protože školy nabízejí většinou jen jedno hlavní jídlo. A pak ho žáci třeba ani nejedí.

Malí zemědělci a EU proti velkofarmám. Začíná boj o dotace

Kdo dostane dost peněz z evropských dotací – velké zemědělské komplexy, nebo drobní rolníci? Klíčová jednání o budoucnosti společné zemědělské politiky Evropské unie po roce 2020 se blíží, očekávají se v polovině roku.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 14. 2. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 03:36