Souhrn událostí uplynulého dne – 17.1.2018

ČR se nepřidá k žalobě proti limitům znečištění, rozhodla vláda

Česká republika se nepřidá k žalobě proti limitům znečištění ovzduší, které schválila Evropská unie v loňském roce, rozhodla na dnešním zasedání vláda. ČTK to sdělilo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO). Úřad tvrdil, že se jeví jako vhodné se k žalobě přidat jako vedlejší účastník na straně Polska.

Vývoz kávy z Brazílie byl loni nejnižší od roku 2012

Vývoz kávy z Brazílie loni klesl o deset procent a byl nejnižší od roku 2012. Mohla za to nižší úroda. V letošním roce by však vývoz měl opět oživit, uvedl dnes svaz vývozců kávy Cecafé. Brazílie je největším pěstitelem kávy na světě.

Eurokomise chce do roku 2030 v EU jen recyklovatelné plasty

Do roku 2030 by měly být v Evropské unii všechny plasty recyklovatelné, navrhuje Evropská komise. Ve své dnes představené strategii týkající se plastů také navrhuje výraznou redukci využívání plastů určených k jednorázovému užití a zákaz úmyslného používání mikroplastů.

Ovce nespásají louky jen na horách, ale i v Praze. Pastevectví je českou raritou, říká zemědělec

K pastevectví se Antonín Zeman dostal více méně náhodou. Letos to bude už deset let, co svoje stádo rozežene po pražských loukách. V rozhovoru pro Aktuálně.cz se rozpovídal i o tom, jak se provozuje zemědělství v Praze.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info