Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 11.1. 2018

12. 1. 2018 | Agris

Zmírním pamlskovou vyhlášku. Je to extrém, represe ničemu nepomůže, říká nový ministr

Nový ministr školství Robert Plaga (ANO) by chtěl se začátkem příštího školního roku zmírnit takzvanou pamlskovou vyhlášku, která už rok zakazuje na základních školách a prvních stupních víceletých gymnázií nabízet v bufetech a automatech nezdravé potraviny.

Medové snídaně 2018 pro školy a školky

Pořádáme již 4. ročník projektu Medová snídaně s Ministerstvem zemědělství. Akce je tradičně určena pro mateřské školky a první stupeň základních škol. Projekt bude nově probíhat v průběhu celého roku 2018.

Norské mléko bude mít nové označení trvanlivosti - není špatné po

Množství kartonů s mlékem v Norsku brzy ponese nové označení trvanlivosti. Aby předešla plýtvání, rozhodla se mlékárna Tine přidat na obalech svých výrobků k upozornění "minimální trvanlivost do" následovaném datem doporučené spotřeby také dovětek "ale nikoliv špatné po". Informovala o tom agentura DPA.

Test limonád: v levných light colách je málo kofeinu, zato hodně chemie

Dvoulitrová lahev nejlevnější light coly stojí neuvěřitelných 5,50 Kč – sklenička tak přijde na 70 haléřů. Jenže ceně odpovídá i obsah: mix sladidel, barviv a konzervantů porotci při degustaci strhali.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 12. 1. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 02:38