PGRLF zvyšuje podporu a rozšiřuje okruh žadatelů pro 6. kolo příjmu žádostí v rámci programů Investiční a Provozní úvěry

Nové 6. kolo těchto programů bude s upravenými podmínkami otevřeno dne 2. 1. 2018 v 7:30.

Program investiční nebo provozní úvěry je nově určen pro všechny zemědělské prvovýrobce, zpracovatele zemědělských produktů, podnikatele z řad zpracovatelů dřeva, vlastníků lesa a obce, které se zabývají odpovídajícími činnostmi z oblasti lesního hospodářství a zpracování dřeva. Začínajícím podnikatelům, kteří nepůsobí v dané oblasti podnikání déle než 24 měsíců, může být poskytnuta podpora v režimu de minimis (max. 15 000 EUR) až do výše 80 % z celkové výše poskytnutého úvěru (ostatní žadatelé až 50 % z celkové výše poskytnutého úvěru). 

Upravené znění pravidel bude k dispozici na internetových stránkách v sekci Ke stažení. Žádost je i nadále možné podávat pouze elektronicky prostřednictvím elektronického formuláře na stránkách PGRLF. Upozorňujeme na možnost formulář vyplnit již před zahájením příjmu žádostí s tím, že vyplněný formulář je nutné odeslat po otevření příjmu žádostí. Elektronický příjem žádostí je popsán v Příručce pro podání žádosti. V případě úspěšného podání žádosti obdrží žadatel potvrzovací e-mail, ve kterém bude uvedeno datum podání žádosti a pořadí, v jakém byla žádost přijata.

Maximální počet žádostí, které mohou být podány v daném kole v rámci obou programů, je 250žádostí.

Doporučujeme klientům, aby se s novým zněním pokynů řádně seznámili a před podáním žádosti si ověřili, že nemají žádné nedoplatky u Státního pozemkového úřadu.

Dovolujeme si naše klienty informovat, že příjem žádostí v rámci současného 5. kola programů Investiční a Provozní úvěry bude ukončen dne 1. 1. 2018.

Pro žadatele jsou k dispozici následující kontakty:

infolinka: 225 989 480 / E-mail:    info@pgrlf.cz

infolinka úvěrového a analytického oddělení:     727 946 538             

IT podpora:helpdesk@pgrlf.cz  / tel: 225 989 475

 

Neli Vesselinova

tisková mluvčí PGRLF, a.s.

Tel.: 225 989 422

E-mail: vesselinova@pgrlf.cz

 

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s.  (PGRLF) byl založen v roce 1993 a jediným akcionářem je Ministerstvo zemědělství ČR.  Jeho hlavní činností je poskytování podpor formou dotací úroků z úvěrů, finanční podpora pojištění, poskytování půjček či poskytování finančních prostředků ke snížení jistiny úvěrů.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info