Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 07.12.2017

8. 12. 2017 | Agris

Ukrást vánoční stromek v lese není dobrý nápad. Zapáchají a mají ustříhané větve

Lesníci z Bílovic nad Svitavou vyrazili do lesa, aby uchránili jehličnaté stromky před krádežemi. Stříhají jim větve a stříkají zapáchajícím postřikem. Tradičně se z lesů v okolí Brna ztratí před Vánocemi desítky stromků.

Krávy mění klima více než auta. Vědci se snaží vyšlechtit šetrnější plemeno

Hovězí maso je na světě třetí nejoblíbenější. Cesta od telete ke steaku je ale velmi dlouhá a nákladná – a proto i škodlivá vůči životnímu prostředí. Chov hovězího stojí podle vědců za šedesáti procenty celkové ekologické zátěže veškeré živočišné výroby. Velkou hrozbou je především metan.

Prazdroj zvýší od dubna mzdy o 6 pct, v roce 2019 pak o 5 pct

Plzeňský Prazdroj zvýší od dubna příštího roku tarifní mzdy v průměru o šest procent. Od dubna 2019 vzroste mzda o dalších pět procent. Vyplývá to z dvouleté kolektivní smlouvy, kterou dnes podepsalo vedení firmy se zástupci odborových organizací.

Inspekce zadržela čtyři tuny fíků z Turecka s rakovinotvornou látkou

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve spolupráci se středočeskými celníky zadržela zásilku 4,3 tuny sušených fíků původem z Turecka, které nevpustila na trh. Obsahovaly totiž větší než povolené množství karcinogenní látky aflatoxin.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 8. 12. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 13:44