Agris.cz - agrární portál

Prazdroj zvýší od dubna mzdy o 6 pct, v roce 2019 pak o 5 pct

7. 12. 2017 | ČTK

Plzeňský Prazdroj zvýší od dubna příštího roku tarifní mzdy v průměru o šest procent. Od dubna 2019 vzroste mzda o dalších pět procent. Vyplývá to z dvouleté kolektivní smlouvy, kterou dnes podepsalo vedení firmy se zástupci odborových organizací. ČTK o tom Prazdroj informoval v tiskové zprávě. Před dvěma lety převyšoval mzdový průměr zaměstnanců bez platů manažerů 31.300 Kč.

Společnost od ledna také zvýší roční příspěvek na penzijní připojištění a životní pojištění na 12.000 korun. Odchodné při uzavření dohody se zaměstnancem o rozvázání pracovního poměru z důvodu odchodu do starobního důchodu, předčasného starobního důchodu či předdůchodu bude pět průměrných měsíčních výdělků.

Obě strany se rovněž dohodly na vyplacení jednorázové mimořádné odměny všem zaměstnancům za vynikající výsledky v uplynulém období ve výši pěti tisíc benefitních bodů, které může proměnit v různé materiální výhody, nebo 4000 korun hrubého do mzdy. Volba bude na zaměstnancích.

"Se zněním kolektivní smlouvy jsme vcelku spokojeni. Jejímu podpisu předcházela tři kola kolektivního vyjednávání, na kterých byla klíčová shoda při navyšování mezd a benefitů," uvedli předsedové odborových organizací Lenka Papřoková, Martin Jeřábek a Tomáš Vančura.

Plzeňský Prazdroj letos 31. března převzala japonská skupina Asahi. Pivovar loni prodal v ČR a v cizině téměř 11 milionů hektolitrů piva, o necelý milion hektolitrů víc než v roce 2015. Vývoz Pilsner Urquell vzrostl meziročně o deset procent na 970.000 hektolitrů. Pivo vyváží Prazdroj do více než 50 zemí.


Zdroj: ČTK, 7. 12. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 21:58