Agris.cz - agrární portál

Veterináři našli v Praze nelegální sklad s 2,6 tunami masa a ryb

23. 11. 2017 | ČTK

Veterináři odhalili v Praze 6 nelegální sklad se zmrazenými rybami z Vietnamu, rybími konzervami z Koreje a zmrazeným hovězím masem z Rakouska. Bylo v něm 2,6 tuny živočišných produktů. Maso z něj putovalo do restaurací v Praze a okolí. Inspektoři prodej produktů zakázali, maso odeslali zpět dodavateli do Rakouska, přičemž provozovateli hrozí milionová pokuta. ČTK to dnes sdělil zástupce tiskového mluvčího Státní veterinární správy (SVS) Petr Majer.

"Živočišné produkty z neschváleného zařízení představují potenciální riziko pro jejich spotřebitele. Při provozování neschváleného skladu není zaručeno dodržování platné legislativy, zejména skladovacích podmínek, dodržování správné hygienické praxe a systémů založených na analýze nebezpečí, či plnění požadavků na personál z hlediska odbornosti a zdravotního stavu," vysvětlili veterináři.

V poslední době jde o několikátý nepovolený sklad v Praze, který veterináři nalezli. Například v červnu informovali o skladu v těsné blízkosti tržnice SAPA v Libuši, kde našli 2,3 tuny drůbežího masa, kachen a krevet. V areálu SAPA pak našli sklad hovězího, vepřového a drůbežího masa a ryb neznámého původu o hmotnosti 60 kilogramů také letos v květnu.

SVS dohlíží na více než 5000 podniků, které zpracovávají produkty živočišného původu nebo s nimi manipulují. Loni celkem uložila pokuty za rekordních 28,5 milionu korun.

drh mha


Zdroj: ČTK, 23. 11. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 00:31