Agris.cz - agrární portál

Mlékárně Valašské Meziříčí loni mírně klesly tržby,zisk se zvýšil

23. 11. 2017 | ČTK

Mlékárně Valašské Meziříčí loni mírně klesly tržby, zisk se však zvýšil. Společnost loni utržila 787 milionů korun, což je o 2,6 procenta méně než v předchozím roce. Zisk se zvýšil o 1,4 milionu korun na 43,6 milionu korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné na webu www.justice.cz.

Nižší tržby společnosti způsobilo snížení prodejních cen. "Na dosažení zisku se částečně podílelo zvýšení výroby, ale hlavně nákup vstupních surovin, zvláště pokles ceny mléka, a také polotovarů, obalů nezbytných pro výrobu mléčných výrobků se podařilo vyjednat tak, aby bylo dosaženo lepšího hospodářského výsledku společnosti," píše se ve výroční zprávě.

Mléčné výrobky se prodávaly zejména na domácím trhu, a to z 80 procent v sítích zahraničních supermarketů a hypermarketů.

Pro letošní rok firma očekává mírný nárůst obratu a kladný hospodářský výsledek, avšak nižší než loni, zejména kvůli růstu nákladů.

Mlékárna vyrábí různé druhy jogurtů, kysané výrobky, jogurtová mléka a čerstvé tekuté výrobky. Ročně vyrobí asi 60 milionů jogurtů. Firma má přes 140 zaměstnanců.

Mlékárna ve Valašském Meziříčí byla založena v roce 1936 jako mlékárna Spolku chovatelů hovězího dobytka s obchodním názvem Valašská spolková mlékárna ve Valašském Meziříčí. Mlékárna Valašské Meziříčí vznikla roku 1992 privatizací Beskydských mlékáren. Firma získala řadu ocenění, pravidelně dostává Perlu Zlínska nebo ocenění Regionální potravina roku, získala také ocenění Česká biopotravina roku či Mlékárenský výrobek roku.


Zdroj: ČTK, 23. 11. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 14:45