Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 14.11.2017

15. 11. 2017 | Agris

Bezobalové obchody pronikají do dalších koutů Česka. Nesou dobrý pocit ochrany přírody

Českem se šíří boom bezobalových obchodů, ve kterých zákazníkům nákup – a nemusí jít jen o potraviny – odsypou nebo odlijí do nádob a zásobníků, které si sami přinesou. Zboží tam sice zpravidla je o něco dražší, ale zákazníci oceňují jiné přednosti. Například ekologičnost, vůni a chuť.

Inspektoři kontrolovali prodej chemikálií v e-shopech. Uložili pokuty za bezmála milion korun

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) se letos zaměřili na kontrolu dodržování povinností při prodeji chemikálií na internetu. Zkontrolovali 51 provozovatelů e-shopů a zjistili, že jich 46 porušilo chemickou legislativu (tedy 90 procent ze všech kontrolovaných).

Skupina Bohemia Sekt očekává letos vyšší prodej

Skupina Bohemia Sekt očekává letos o několik procent vyšší prodej než loni, kdy uplatnila na trhu 28,5 milionu lahví sektů, šumivých nápojů, tichých vín a lihovin. ČTK to řekl ředitel největšího výrobce sektů a vín v ČR Ondřej Beránek.

Společnost Marlenka rozšířila za 60 mil. Kč. výrobní areál

Společnost Marlenka, která vyrábí ve Frýdku-Místku medové dorty, rozšířila areál o chlazený sklad hotových výrobků, sklad obalů a nové šatny pro zaměstnance. Dostavbou za 60 milionů korun tak skončila třetí etapa plánovaného rozvoje společnosti.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 15. 11. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 17:23