Novinkami představovanými na Agritechnice ZETOR transformuje vizi na skutečnost

ZETOR s sebou na letošní ročník veletrhu Agritechnica přivezl spoustu novinek. Tou nejočekávanější bylo představení prvního traktoru v novém atraktivním designu v sériovém provedení, kterým je MAJOR HS 80. Na probíhajícím veletrhu značka seznamuje návštěvníky i s novými traktory UTILIX a HORTUS o výkonech od 40 do 70 koní. K vidění jsou i modernizované modely PROXIMA a FORTERRA. Společnost na veletrhu oslovuje i partnery, kteří mají zájem odebírat ZETOR komponenty, jako jsou motor, převodovka a powertrain.

Značka ZETOR se opět prezentuje na nejvýznamnějším zemědělském veletrhu Agritechnica, který se koná v německém Hannoveru ve dnech 12. – 18. listopadu 2017. Hlavní novinkou společnosti ZETOR TRACTORS a.s. je první stroj v sériovém provedení v novém atraktivním ZETOR DESIGNU. Jedná se o MAJOR HS 80. Myšlenka na nový design traktorů ZETOR se zrodila už téměř před třemi lety s jasným záměrem – vytvořit produkt se silnou estetickou hodnotou a dát značce ZETOR novou ikonickou vizi odrážející hodnoty společnosti.

„V roce 2015 jsme představili světu moderní, elegantní a revoluční designovou vizi. Velmi pozitivní ohlas nás utvrdil v tom, že nový design posune značku dále, a kromě tradiční techniky „pod kapotou“ budeme schopni nabízet traktory, které už z dálky budou přitahovat pozornost. Dnes, o dva roky později, na stejném místě, představujeme první model v novém designu, který na trh uvedeme v polovině příštího roku,“ říká Robert Todt, ředitel Úseku prodeje a marketingu ZETOR TRACTOR a.s.

Nový design je charakteristický silnými tvary, které dodávají traktoru dynamiku a sílu, podtrhují emoce a vyjadřují energii. Zároveň přináší i funkční vylepšení, kdy má operátor z kabiny stroje lepší výhled na okolí traktoru a nové umístění světel osvětluje větší pracovní plochu před traktorem.

„Uvedení nového designu na traktorech modelové řady MAJOR je jen prvním krokem v pořadí. Do nového kabátu postupně převlečeme všechny naše modely traktorů,“ dodává Robert Todt.

Společně s aplikací nového designu pokračují práce na modernizaci a rozšíření produktového portfolia. Na AGRITECHNICE jsou tak představovány dvě nové modelové řady traktorů UTILIX a HORTUS s výkony od 40 do 70 koní.

„V posledních letech jsme svědky rozvoje traktorů s výkony pod 80 koní. Tržní podíl tohoto segmentu dosahuje – v závislosti na trhu – úrovně 10 – 30 %. Na tuto situaci reagujeme uvedením na trh dvou nových modelů traktorů ve čtyřech specifikacích,“ uvádí Robert Todt.

Novou řadu UTILIX tvoří modely UTILIX HT 45 a UTILIX HT 55, nabídku modelů HORTUS představují stroje HORTUS CL 65 a HORTUS HS 65. Stroje jsou výkonné, jednoduché na ovládání a nenáročné na údržbu. Těmito modely se zároveň rozšiřuje nabídka univerzálních traktorů, které nacházejí široké uplatnění v zahradnictví, při lehkých zemních pracích a v komunálních službách, hodí se také pro práce s nakladačem. Stroje najdou uplatnění i u hobby farmářů. Na trh budou uvedeny v prvním kvartálu roku 2018.

„Rozšířit produktovou nabídku hned o 4 nové modely se nám podařilo navázáním spolupráce s výrobcem traktorů TYM Tractor. Jihokorejský partner bude do ZETORU dodávat stroje v požadované specifikaci,“ doplňuje Robert Todt.

Stroje budou dostupné na všech trzích, kde ZETOR působí, primárně na evropském a severoamerickém kontinentu. V USA jsou stroje nabízeny pod označením MAJOR HT (46 a 55 koní) a MAJOR HS (67 koní) a liší se v technické specifikaci, která je uzpůsobena požadavkům amerického trhu. Zákazníci v USA si produktové novinky mohou objednávat již od listopadu letošního roku. Společnost plánuje v roce 2018 prodat několik stovek kusů těchto nových strojů.

Že ZETOR neustále vylepšuje i své stávající modely dokazuje další vlna modernizace týkající se modelových řad MAJOR, PROXIMA a FORTERRA.

„Neustále modernizujeme traktory ZETOR. Inovujeme s ohledem na potřeby našich zákazníků a s ohledem na rostoucí legislativní požadavky,“ dodává k tématu inovací David Kollhammer, ředitel Úseku strategie ZETOR TRACTORS a.s.

Modely traktorů pro rok 2018 přinášejí zákazníkům především větší bezpečnost. Hlavním bezpečnostním prvkem je využití nových brzdových systémů, kdy jsou brzděny obě nápravy a všechna kola jsou nezávisle brzděna mokrými diskovými brzdami, s výjimkou traktoru PROXIMA o max. rychlosti 30 km/h. Kabiny traktorů obsahují senzor, který zajistí, že stroj nepojede dále, pokud řidič nebude sedět na sedadle. Navíc je sedadlo řidiče a spolujezdce vybaveno samonavíjecím bezpečnostním pásem. Došlo také ke zvýšení přetlaku v kabině. Přetlak zajistí, aby nevnikaly do kabiny nečistoty z vnějšího prostředí. K usnadnění práce dopomůže také barevné sjednocení ovládacích prvků i samotného ovládacího panelu.

ZETOR je letos k vidění na dvou místech. V hale 16 na stánku E10 společnost ZETOR TRACTORS a.s. prezentuje vývoj a výrobu komponentů. ZETOR, jako jedna z mála značek na světě vyvíjí a vyrábí vlastní komponenty, zejména motory. Jejich využití je možné i v jiných strojích než v traktorech. Při vývoji a výrobě společnost dbá na vysokou kvalitu. Ostatně motory ZETOR jsou u zákazníků ceněny pro nízké provozní náklady a vysokou odolnost. Nabídku ZETOR motorů tvoří 3válcové, 4válcové a 6válcové motory s výkony od 50 do 170 koní. Motory jsou nabízeny včetně tzv. aftertreatmentu, tedy systému zachycujícím nečistoty a škodliviny vznikající při spalování paliva. Dalším výrobním artiklem společnosti jsou převodovky. Motory a převodovky se nabízejí buď samostatně, nebo jako součást powertrainu, tedy včetně náprav a dalších komponentů. Aktuálně je powertrain odebírán ruským partnerem KEMP.

„Vývoj a výroba motorových jednotek a transmisí nás dělá tolik odlišnou od konkurence. Naším záměrem je nalézt a prohlubovat spolupráci v této oblasti s partnery na trzích, kde značka ZETOR není zastoupena žádným distributorem. Nabízíme jim dodávku široké nabídky komponentů ve stavu a fázi kompletizace dle konkrétních preferencí. Partneři mohou poté dokompletovat stroj z vlastních dílů podle požadavků konkrétního trhu,“ říká David Kollhammer.

O společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. je výrobcem traktorů ZETOR. Vlastníkem společnosti je od roku 2002 slovenská společnost HTC holding a.s. Výrobní kapacita je soustředěna v Brně-Líšni a v současnosti společnost zaměstnává 660 pracovníků v Brně a dalších 90 manažerů a zaměstnanců v zahraničí. Na exportních trzích je ZETOR zastoupen šesti dceřinými společnostmi (afilacemi) ve Velké Británii, Francii, Německu, Polsku, Severní Americe a v Indii. 85 % celkové produkce je určeno na export. Vedle ČR a SK patří mezi tradiční trhy Polsko, Litva, Irsko, Německo, Velká Británie, Francie, USA anebo Bulharsko.

V roce 2016 oslavila značka ZETOR 70 let od svého vzniku. Za dobu své existence prodala více než 1,3 milionu traktorů do 136 zemí světa. Zákazníkům ZETOR nabízí ideální poměr kvality a ceny produktů. Díky vlastnímu výrobnímu a vývojovému centru v Brně jsou traktory neustále inovovány, a poskytují tak zákazníkům tu nejlepší kombinaci síly a výkonu motoru, jednoduchého účelného provedení a vynikající provozní efektivity. Portfolio značky ZETOR se v současné době skládá ze čtyř modelových řad traktorů (MAJOR, PROXIMA, FORTERRA a CRYSTAL) a plánuje se rozšíření na šest modelových řad.

V roce 2015 představil ZETOR TRACTORS a.s. designový koncept ZETOR by Pininfarina, který bude postupně aplikován na všechny modelové řady. Kromě traktorů společnost vyrábí a prodává také samostatné motory a traktorové komponenty. V nabídce jsou mj. dvě řady čelních nakladačů ZETOR SYSTEM a originální oleje značky ZETOR. ZETOR poskytuje také služby v oblasti servisu a prodeje náhradních dílů. Společnost je schopná zajistit dodání žádaných komponentů po celém světě.

 

Podrobnější informace o značce ZETOR a jejích produktech naleznete na:

http://www.zetor.cz

 

Sledujte ZETOR TRACTORS také na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/zetor

Twitter: https://twitter.com/zetortractors

 

Kontakt pro další informace:

Alexandr Kuchař, ZETOR TRACTORS a.s., mob.: +420 739 327 983, e-mail: akuchar@zetor.com

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info