Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 13.11.2017

14. 11. 2017 | Agris

Chorvatský Agrokor uznal část pohledávek, některé zpochybňuje

Insolventní chorvatský potravinářský a maloobchodní konglomerát Agrokor uznal část pohledávek věřitelů ve výši 41,2 miliardy kun (téměř 140 miliard Kč), další za celkem 16,5 miliardy kun ale zpochybňuje, včetně nároku ruské banky Sberbank. Uvedla to dnes agentura Reuters s odvoláním na informace správce dluhu.

Do státních tendrů na maso a sušené mléko se nikdo nepřihlásil

Do tendrů na dodání 1500 tun sušeného mléka a 150 tun zmraženého masa se nikdo nepřihlásil. Stát zadávací podmínky vyhodnotí a vypíše zakázky znovu. Uvedl to předseda Správy státních hmotných rezerv (SSHR) Pavel Švagr.

Projekt BIOmléko nabídne pomoc pro konvenční zemědělce, ale zaměří se také na finalizaci bioprodukce

České biomléko plní nejvyšší standardy kvality. Stoupá proto o něj zájem jak u spotřebitelů v ČR, tak i v zahraničí a nabídka nestíhá reflektovat poptávku. PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců proto podporuje zvýšení produkce.

Rekord potravinové sbírky. Češi darovali 387 tun jídla a dalšího zboží

Obyvatelé České republiky podle předběžných odhadů věnovali v sobotu při 5. ročníku národní potravinové sbírky rekordních 387 tun trvanlivých potravin a drogistického zboží. Minulý rok akce vynesla o 70 tun méně. Oznámili to v neděli večer organizátoři z platformy Byznys pro společnost.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 14. 11. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 22:13