Agris.cz - agrární portál

Společnost Marlenka rozšířila za 60 mil. Kč. výrobní areál

14. 11. 2017 | ČTK

Společnost Marlenka, která vyrábí ve Frýdku-Místku medové dorty, rozšířila areál o chlazený sklad hotových výrobků, sklad obalů a nové šatny pro zaměstnance. Dostavbou za 60 milionů korun tak skončila třetí etapa plánovaného rozvoje společnosti. ČTK to za zhotovitele stavby řekl Lukáš Klapil. Skladovací prostory mají kapacitu pro téměř 2000 palet.

Výstavba skladu ve svažitém terénu trvala zhruba rok. Stavbaři použili netypický postup, kdy nejdříve postavili v zimním období 50 procent výšky nosné konstrukce, následně sestavili kompletní regálový systém a teprve posléze dokončili celou nosnou konstrukci.

Nové chlazené skladovací prostory jsou vysoké 33 metrů a zabírají plochu přes 420 metrů čtverečních. "Skladovací technologie je kompletně automatická. Výrobky odcházející z výrobní linky se ukládají na palety, při vstupu do skladu se ukládají na dopravníky automatického skladovacího systému a z nich se také odebírají při expedici," uvedl Klapil. Ve skladu se udržuje teplota v rozmezí od čtyř do osmi stupňů Celsia.

"Dostavba velkokapacitního a automatického skladu završila třetí investiční etapu, která nám pomůže k dalšímu růstu a rozvoji. Díky poslední investici můžeme navýšit objem výroby, zavést čtyřsměnný provoz, a přijmout tak několik desítek nových zaměstnanců," uvedl provozní ředitel Marlenky Raul Stuchlík.

Společnost Marlenka je na trhu od roku 2003 a vyrábí produkty podle staroarménské rodinné receptury. Jejím majitelem je Gevorg Avetisjan, který z Arménie pochází. V minulosti už se stal moravskoslezským Podnikatelem roku, loni Marlenka získala v Moravskoslezském kraji titul Firma roku.


Zdroj: ČTK, 14. 11. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 22:16