Agris.cz - agrární portál

Podzimní Flora přilákala 26.000 návštěvníků, o 500 víc než loni

10. 10. 2017 | ČTK

Podzimní etapa výstavy Flora Olomouc letos podle předběžných údajů přilákala 26.000 návštěvníků, kterých bylo ve srovnání s loňskem zhruba o 500 víc. ČTK to dnes řekl mluvčí výstaviště Adam Fritscher. Mezinárodní přehlídka ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků začala v Olomouci ve čtvrtek a skončila dnes.

Podzimní výstavy Flora Olomouc se v areálu stejnojmenného výstaviště zúčastnilo 132 pěstitelů z řad profesionálů a zahrádkářů z celé země. Podzimní Floru doprovodily zahradnické trhy a festival gastronomie a nápojů Olima. Poprvé k vidění byla mezinárodní přehlídka ovoce Europom.

Hlavní expozice podzimní Flory bude měla motto Návrat ke kořenům a představili se v ní nejlepší tuzemští pěstitelé ovoce a zeleniny. Festival gastronomie a nápojů Olima, jehož se letos zúčastnily zhruba čtyři desítky producentů potravin z Česka a Slovenska, nabídla Dny moravských vín, degustace či kuchařské a cukrářské soutěže.

Souběžně s podzimní výstavou Flora bylo květinami vyzdobeno pět olomouckých památek. Aranžmá byla v chrámech sv. Mořice, sv. Michala, Panny Marie Sněžné, kapucínském kostele a také kapli sv. Jana Sarkandra.

beh dr


Zdroj: ČTK, 10. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 16:03