Agris.cz - agrární portál

Čína je připravena vyvážet do Ruska zemědělské produkty

13. 10. 2014 | ČTK

Čína je připravena vyvážet do Ruska zemědělské produkty i zařízení pro těžbu ropy a zemního plynu. Uvedl to dnes podle agentury RIA Novosti místopředseda čínské vlády Wang Jang. Dodávky z Číny by Rusku mohly pomoci řešit problémy související se sankcemi kolem ukrajinské krize. 

Ruský ropný sektor se stal jedním z terčů sankcí, které na Rusko kvůli jeho postupu vůči Ukrajině uvalily Spojené státy a Evropská unie. Rusko v reakci na tyto sankce zakázalo veškerý dovoz masa, ryb, mléka, mléčných výrobků, ovoce a zeleniny z EU, USA a několika dalších západních zemí. 

Rusko a Čína se nyní snaží posilovat své politické a hospodářské vztahy. Ruský plynárenský gigant Gazprom letos podepsal dohodu o dodávkách plynu do Číny, která by mohla snížit závislost ruského exportu na Evropě coby hlavním odběrateli ruského plynu. 


Zdroj: ČTK, 13. 10. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 23:37