Agris.cz - agrární portál

Rusko prý může omezit dovoz řeckého ovoce a drůbežího z USA

1. 8. 2014 | ČTK

Ruská veterinární a fytosanitární služba Rosselchoznadzor by příští týden mohla omezit dovoz ovoce z Řecka a přerušit dovoz drůbežího ze Spojených států. S odvoláním na veterinární službu o tom dnes informovala ruská média. Informace se objevila nedlouho po dnešním sdělení Rady Evropské unie, že její členské státy oficiálně schválily nové hospodářské sankce proti Rusku v souvislosti s jeho postupem v ukrajinské krizi. V platnost vstoupí v pátek. 

EU již ve středu zveřejnila jména tří ruských firem a osmi osob, které nově zařadila na svůj sankční seznam. Rosselchoznadzor hned ve středu oznámil, že od pátku zakazuje dovoz některých druhů ovoce a zeleniny z Polska. Důvodem jsou prý četná pochybení při certifikaci vyváženého zboží a další závady, včetně výskytu škůdců. Polsko patří mezi největší dodavatele ovoce do Ruska, uvedla agentura Reuters. 


Zdroj: ČTK, 1. 8. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 11:26