Agris.cz - agrární portál

Veterináři stáhli z prodeje tři tuny salámu, obsahoval málo masa

17. 3. 2013 | novinky.cz

Veterinární inspektoři stáhli v uplynulých dnech z prodeje více než tři tuny salámů. Obsahovaly totiž více tuku a méně masa než bylo deklarováno. Uvedl to mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Josef Duben. Výrobci ze Studené v Jihočeském kraji byla ve správním řízení navržena zhruba desetitisícová pokuta.

„V provozovně ve Studené v Jihočeském kraji veterináři zjistili nadlimitní obsah tuku a podlimitní obsah čistých svalových bílkovin u 600 kg salámu Herkules a 2500 kg Loveckého salámu,“ sdělil mluvčí.

Také v dalších regionech zjistili veterinární kontroly přestupky. Šlo však pouze o jednotky kilogramů, například v Hustopečích na Břeclavsku osm kilogramů pět dní prošlého hovězího masa. V prodejně v Bernarticích u Milevska pak zabavili 1,4 kilogramu plesnivého uzeného boku.

V prodejně v Brumově-Bylnici ve Zlínském kraji zjistili kontroloři 20 kg výrobků bez dodacích listů a správného označení. I v těchto případech bylo s prodejci zahájeno správní řízení o uložení pokuty.

 


Zdroj: novinky.cz, 17. 3. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 04:25