Agris.cz - agrární portál

Pranýř skřípl nudle s vůní po fekáliích nebo plesnivé rozinky

11. 1. 2013 | novinky.cz

Ani během tohoto týdne se nestalo, že by web potravinynapranyri.cz zel prázdnotou. Jako „nebezpečné“ potraviny byly označeny například zkažené sušené nudle nebo plesnivé rozinky.

Sušené nudle Hanoi původem z Vietnamu objevila kontrola v Hodoníně u Minh Nguyen Huyena. U výrobku byla hodnocena vůně před tepelnou úpravou i po ní. „Vůně byla nepříjemná, cizí, po fekáliích a plastu,“ píše se na webu.

Rozinky z břeclavského Teska původem z Íránu, u nichž je jako výrobce uvedena slovenská společnost Encinger, zaskočily kontrolu černou plísní viditelnou pouhým okem.

Ostruhy si nevysloužila ani Jádra sladkých mandlí loupaná původem z USA, nalezená v pardubickém Globusu. Jako výrobce je uvedena pražská společnost IBK Trade. „Chuť mandlí byla cizí, netypická, štiplavá, žluklá a zatuchlá,“ informuje web.

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI). Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.


Zdroj: novinky.cz, 11. 1. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 01:55