Agris.cz - agrární portál

Poděkování za realizaci protestních akcí dne 23. května 2012

24. 5. 2012 | APIC-AK

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

dovolte, abych vám všem, kteří jste se podíleli na přípravách a organizaci včerejší protestní akce proti rozhodnutí vlády ČR zrušit zelenou naftu a zavést daň na tichá vína velmi poděkoval.

Poděkování patří dále všem těm, kteří seděli za volanty strojů i všem ostatním, kteří svým vkladem přispěli k úspěšnému a bezpečnému průběhu protestních jízd.

Akce byla masová a v regionech se podle posledních zpřesnění pohybovalo na 200 trasách 2.061 kusů techniky. Protestní jízdy byly uskutečněny zodpovědným způsobem, naši lidé prokázali velkou kázeň a slušné chování. Stejné hodnocení platí i pro příslušníky policie ČR. Prokázali jsme jednotu, sílu a morální převahu.

Akce byla velice široce mediálně podchycená a sledovaná. Měli jsme možnost naši pozici prezentovat a vysvětlit. Zatímní rozbor výstupů médií ukazuje, že jsou naší akci příznivě nakloněna a stejně tak lze hodnotit většinový postoj veřejnosti, jak ostatně potvrdili i vaše přímé reakce z terénu.

Kdo nám ale nakloněn není a kdo naši akci a její organizátory (AK ČR, ZS ČR a ČMSZP) dehonestoval, je předseda vlády Petr Nečas. Jeho reakce je bezprecedentní a při vědomí jeho naprosté předchozí pasivity neuvěřitelná, shrnuto - pan premiér nám včera přes televizní obrazovku svým vystoupením na tiskové konferenci po jednání vlády sdělil, že s kolchozní lobby jednat nebude!

Další náš postup bude následující:

 akci podrobně vyhodnotíme a výsledky analýzy zveřejníme – 28.5. 2012;

 svolám v nejkratším možném termínu mimořádné představenstvo AK ČR, které situaci prodiskutuje, zváží varianty řešení a stanoví další postup.

Závěrem vážení kolegové dovolte, abych se souhlasem autora, zveřejnil k vaší dispozici jeden z četných e-mailů, které v těchto dnech osobně i na Úřad AK ČR dostáváme a který je obzvlášť silný:

„Dobrý den pane Veleba, zdraví vás Aleš Klabouch. Jsem prakticky nevidomý a jsem z Jihočeského kraje. Nelíbí se mi chování i postoj naší vlády k naším zemědělcům a farmářům jak z pohledu zrušení zelené nafty, tak i k dalším věcem. Naši farmáři a zemědělci mají a umějí vyprodukovat dobré a kvalitní potraviny, než to co dovážíme a tváří se jako kvalitní a dobrá potravina. Touto cestou bych Vám rád vyjádřil svojí podporu i všem našim zemědělcům a farmářům, kterým není jedno, jak to bude s naším zemědělstvím i krajinou a nechtějí, aby u nás zemědělství jednoho krásného dne skončilo, což by bylo velice smutné a ostudné. Mějte se hezky a vytrvejte!“

K tomu jistě není třeba dalších slov.

Za vedení AK ČR      

Ing. Jan Veleba, prezident


Zdroj: APIC-AK, 24. 5. 2012





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 23:48