Agris.cz - agrární portál

Dotace vlastníkům lesů

22. 3. 2004 | Právo

Vlastníci lesních pozemků ležících na území Libereckého kraje (LK) mohou podávat žádosti o poskytnutí finančních příspěvků na hospodaření vlesích na Krajský úřad LK, kde jsou žádosti odborem životního prostředí a zemědělství zaregistrovány. Podané žádosti následně procházejí kontrolou. Právo o tom informoval radní pro zemědělství LK Radim Zika (ODS). Kontrola je prováděna nejenom na úrovni administrativní - zda žádost obsahuje náležitosti předepsané pravidly, zároveň probíhá i kontrola provedených prací v terénu.

Na základě těchto kontrol dochází ke schvalování jednotlivých žádostí, a to tříčlennou komisí, která doporučí schválení žádosti o poskytnutí daného finančního příspěvku. Rozhodnutí o poskytnutí finančních příspěvků jsou zasílána ministerstvu zemědělství, které na základě poskytnutých rozhodnutí proplácí finanční částky jednotlivým žadatelům. Dotace jsou poskytovány na obnovu, zajištění a výchovu porostů, sdružování vlastníků lesů malých výměr, ekologické a k přírodě šetrné hospodaření, zajištění mimoprodukčních funkcí lesa, vybrané činnosti mysliveckého hospodaření, vyhotovení lesních hospodářských plánů a chov a výcvik národních plemen loveckých psů a loveckých dravců.


Zdroj: Právo, 22. 3. 2004





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 17:02