Agris.cz - agrární portál

Lipová podporuje projekt šluknovské lesnické školy

1. 3. 2002 | Děčínský deník

Plnou podporu záměru Střední lesnické školy ve Šluknově, zřídit vyšší odborné studium s obory dřevařství a myslivost, vyjádřili lipovští zastupitelé. Záměr školy vychází z potřeby technickohospodářských a provozních samostatných a řídících pracovníků dřevařského hospodářství. Přes tuto potřebu zatím uvedený obor na úrovni vyšší odborné školy v republice není.

Zavedení vyššího odborného studia v oboru myslivost předpokládá zrušení stávajícího čtyřletého maturitního oboru. Z konzultací s předními odborníky v oboru vzešlo doporučení realizovat studium myslivosti již pro starší a středoškolsky vzdělané uchazeče pocházející převážně ze soukromých lesních majetků a mysliveckých zařízení, kteří se oboru, i na komerční úrovni, věnují.

Součástí projektu je i vytvoření Centra celoživotního vzdělávání při vyšší odborné škole ve Šluknově. Starosta obce Zdeněk Doležal je přesvědčen, že vyšší nabídka možnosti vzdělání přispěje ke zvýšení prestiže Šluknovského výběžku. Připomněl i spolupráci, kterou obec se školou má:

"Studenti školy pro obec zpracovali zdarma návrhy úprav dvou parků ve středu obce a navrhli i úpravy místního hřbitova. Tyto návrhy se všem velmi líbily a obec je bude zřejmě realizovat."


Zdroj: Děčínský deník, 1. 3. 2002





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 03:21