Agris.cz - agrární portál

Evropští investoři budou spolupracovat s Kužvartovým úřadem

16. 7. 2001 | ČTK

Spolupracovat s ministerstvem životního prostředí na přípravě právních předpisů bude Evropsko-české fórum, nezisková organizace, která zastupuje v ČR investory z evropských zemí. Její zástupci v pondělí podepíší s ministrem životního prostředí Milošem Kužvartem příslušnou dohodu a založí společnou pracovní skupinu, v níž bude po pěti zástupcích z obou smluvní stran. ČTK o tom informovala Jana Pelcová, ředitelka oddělení fóra pro styk s veřejností.

Fórum bude podle ní rovněž poskytovat k předloženým materiálům nezávislé expertízy, zpracované odborníky ze svých členských organizací. Organizace i ministerstvo se budou také vzájemně informovat o aktivitách v oblasti životního prostředí, dodala Pelcová.

Evropsko-české fórum založilo pěti hospodářských a obchodních komor členských zemí Evropské unie s finanční podporou Evropské komise. Fórum zastupuje v ČR ty investory, kteří mají zájem na urychleném vstupu České republiky do Evropské unie a chtějí přispět k zařazení Česka do evropských struktur. K členům fóra patří Britská obchodní komora, Česko-německá obchodní a průmyslová komora, Francouzsko-česká obchodní komora, Švédská obchodní komora a Nizozemsko-české obchodní sdružení.


Zdroj: ČTK, 16. 7. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 11:45