Agris.cz - agrární portál

Vepřové, hovězí i kuřata v 18. týdnu opět zdražily

4. 5. 2001 | ČTK

Další růst spotřebitelských cen vepřového i hovězího masa a také kuřat zaznamenal v 18. týdnu Český statistický úřad při pravidelném šetření. Dražší byly také některé mléčné a pekárenské výrobky. Naopak pokles cen lze v celorepublikovém průměru vysledovat u cukru, brambor či vajec. Nejvíce, o 1,3 procenta, podražily v celorepublikovém průměru vepřové kotlety, naopak nejvýraznější pokles cen, o 0,8 procenta, ČSÚ zjistil u vajec. Průměrná cena vepřové pečeně v 18. týdnu byla 126,35 Kč/kg, deset vajec spotřebitelé pořídili v průměru za 28,81 koruny. Kuřata se prodávala v průměru za 62,76 koruny za kilogram, průměrná cena kilogramu zadního hovězího byla 140,39 koruny. Nejvyšší cenu za maso, a to jak vepřové, tak hovězí, platili i nadále zákazníci v Královéhradeckém kraji. Kilogram hovězího tam stál 2. května 150,89 Kč a byl o 18,89 koruny dražší než v tentokrát nejlevnějším, pokud jde o hovězího maso, Zlínském kraji.


Zdroj: ČTK, 4. 5. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.05.2024 02:52