Agris.cz - agrární portál

Chovatelé skotu z oblasti Cumbria jsou proti vakcinaci

2. 4. 2001 | ÚZPI

Zástupci zemědělců protestovali ve čtvrtek večer (29.3.01) proti vakcinačnímu programu, který by měl pro chovatele dojnic v oblasti Cumbria dalekosáhlé ekonomické následky.

Hlavní veterinář Jim Scudamore podporuje realizací vakcinačního programu s tím, že dojnice v oblasti Cumbria představují 8 % národního stáda. Předpokládá, že významně zpomalí šíření nemoci v epicentru. Zástupci zemědělců se však obávají, že aplikace programu zruší exporty masa na 12 měsíců a že mléko z Cumbrie bude označeno jako od vakcinovaných dojnic a bude proto neprodejné.

Vláda oznámila, že o vakcinaci vydá rozhodnutí během 48 hodin. Tony Blair hodlá nařídit režim, v němž budou všechna zvířata, u nichž se objevila slintavka a kulhavka, poražena během 24 hodin. Podle vědeckých poradců je potřeba zajistit, aby všechna zvířata na sousedních hospodářstvích byla poražena během dalších 48 hodin.


Zdroj: ÚZPI, 2. 4. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 10:01