Agris.cz - agrární portál

Do nádob s dezinfekcí šlapou na hranicích i psi

19. 3. 2001 | ČTK

Nejen turisté přijíždějící do ČR, ale také jejich psi procházejí na hranicích přes nádoby s dezinfekcí. "Psů se bezpečnostní opatření proti zavlečení slintavky a kulhavky do ČR ani netýkají. Jejich páni jsou ale často horliví. Než jim však stihneme říci, aby psy netrápili, vtisknou jim tlapky do dezinfekce," řekl dnes vedoucí mikulovské cizinecké policie Imrich Časný.

Česko-rakouský hraniční přechod Mikulov-Drassenhofen je největší na jižní Moravě a leží na hlavní silniční trase mezi Brnem a Vídní. Přes tento přejezd přijíždí do jihovýchodní části

ČR největší množství rakouských turistů. "Rakušané jsou velmi ukáznění... Nemusíme jim ani připomínat, aby vystoupili z aut a šlápli do nádoby. Mnozí z nich se navíc řídí pravidlem: nejdřív pán potom i pes," řekl Časný. Dodal, že psi horlivost svých majitelů berou s klidem, na některých je ale vidět, že se jim očista tlapek nelíbí.

Odbavování je na všech sedmi silničních a dvou železničních česko-rakouských hraničních přechodech plynulé a již se zde ani netvoří dlouhé kolony neodbavených vozidel. Policisté nevylučují, že problémy mohou nastat v pátek, kdy se mnozí občané ČR a Polska vracejí ze zájezdů a zaměstnání domů.


Zdroj: ČTK, 19. 3. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 23:12