Maso z bizonů na německém trhu
1. 3. 2001 | ÚZPI
Maso je do SRN dováženo výhradně ze Severní Ameriky, kde zvířata i maso podléhají přísné kontrole kvality. Chlazené maso je do SRN dopravováno letecky. Podle klasifikace EU je maso bizonů hodnoceno jako hovězí maso nejvyšší kvality. Maso z bizonů má výraznější chuť než hovězí, s lehkou příchutí divočiny. Jeho tepelná úprava je o jednu třetinu kratší než u hovězího masa.
Die Fleischerei, 51, 2000, č. 1-2, s. 52-53
Zdroj: ÚZPI, 1. 3. 2001
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 19:36