Agris.cz - agrární portál

Pivovary v Jihlavském kraji chystají zdražení

19. 2. 2001 | ČTK

Pivovary, vařící chmelový mok v Jihlavském kraji, se chystají ke zdražování výrobků. Od začátku března by měl zvýšit cenu piva Měšťanský pivovar v Havlíčkově Brodě. Ke zdražení by měly přistoupit i pivovary v Pelhřimově a Jihlavě. Jediným pivovarem v kraji, který ceny zachová, zůstane asi humpolecký Bernard. Píše to sobotní vydání MfD v regionální příloze Českomoravská vrchovina.

Pivovary tak podle MfD reagují na nepříznivý vývoj cen energií, sladu, chmele a dalších surovin.

"Ceny našich výrobků měníme vždy k tomuto datu, proto to nebude ani letos jinak," uvedl pro MFD ředitel Měšťanského pivovaru v Havlíčkově Brodě Jan Holubek. Půllitr havlíčkobrodského piva Rebel tak konzumenty přijde až o padesát haléřů dráž.

Pelhřimovský pivovar by měl provést úpravu cen v první polovině roku. Výši nárůstu vedení pivovaru zatím zvažuje.

Pivovar a sodovkárna v Jihlavě počká s možným zdražením, až tento krok učiní skupina Plzeňských pivovarů. Podle ředitele pivovaru Jana Kylbergra nebude dlouho trvat a přední český producent ceny piva zvýší.

Se současnými cenami je spokojený jediný pivovar v kraji, a to humpolecký Bernard. "Současná cenová relace je pro nás přijatelná," řekl MfD marketingový manažer pivovaru Zdeněk Mikulášek s tím, že značka Bernard je proti ostatním pivům vyráběným na Vysočině dražší.

Petr Kukla


Zdroj: ČTK, 19. 2. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 08:33