Agris.cz - agrární portál

Prazdroj loni odebral sedmi restauracím certifikát kvality

7. 2. 2001 | ČTK

Odebráním certifikátu kvality potrestal loni Plzeňský Prazdroj sedm restaurací za nedodržování kvality čepovaného piva. Značku kvality, kterou společnost propůjčuje nejlepším pivnicím a restauracím za ošetření piva a kultury jeho pití, tito odběratelé loni neobhájili, řekl dnes mluvčí PP Jaroslav Pomp. Systém kontroly čepování sudového piva podle stanovených pravidel firma zavedla ve druhé polovině roku 1999 u všech svých více než 9500 odběratelů. Do dnešního dne udělila přes 350 certifikátů nejlepším restauracím. Prvními odběrateli, kteří certifikáty kvality za ošetření piva získali, byly pražské pivnice U Zlatého tygra, U Jelínků a U Rudolfina. "Dodržování mikrobiologické čistoty a kvality čepovaného piva u svých odběratelů společnost průběžně kontroluje. Při zjištění nedostatků může držitelům certifikát kvality odebrat. Nejhorším restauracím, které čepují piva z produkce všech tří pivovarů skupiny Plzeňského Prazdroje, může společnost v případě trvale špatných výsledků kontroly dodávku sudového piva dokonce zastavit," připomněl mluvčí. Snahou při propůjčování certifikátů je podle Pompa motivovat provozovatele hospod k co nejlepší péči při čepování piva a zároveň i podporování kultury jeho pití. Kritéria hodnocení vybírali zástupci Plzeňského Prazdroje s ohledem na evropské normy a na specifiku českých piv. Pomp podotkl, že podle výsledků několikaletého výzkumu v Plzeňském Prazdroji se ukázala pro čepování piva nejvhodnější kombinace oxidu uhličitého a dusíku. "Tato směs pivo nepřesycuje jako samotný oxid uhličitý a nesnižuje mu říz," vysvětlil.


Zdroj: ČTK, 7. 2. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 17:02