Agris.cz - agrární portál

V 5. týdnu ceny potravin většinou nižší

1. 2. 2001 | ČTK

V 5. týdnu cena potravin většinou nižší, dražší vepřové a kuřata

Pokles nebo stagnaci cen většiny sledovaných potravin a zvýšení cen vepřového masa, kuřat a mouky zaznamenal při pravidelném týdenním šetření Český statistický úřad . Výsledky průzkumu dnes poskytl tiskový mluvčí úřadu Ladislav Pištora. Ve srovnání se 4. týdnem se nejvíce, o 1,6 procenta, snížila cena bílého jogurtu, o 0,8 procenta na průměrných 14,51 Kč/kg cena chleba. Cena rýže klesla o 0,6 procenta, cena zadního hovězího klesla o 0,5 procenta na 150,87 Kč/kg. Za kilogram konzumních brambor zaplatili spotřebitelé v průměru 7,21 Kč, o 0,9 procenta méně než před týdnem. Na úrovni předchozího týdne zůstaly ceny vajec a mléka, o 0,1 procenta stoupla cena šunkového salámu a eidamské cihly. Nejvíce - o 0,2 procenta - se zvýšily ceny vepřové pečeně s kostí, kuřat a hladké mouky. Ze statistického šetření podle krajů vyplývá, že nejdražší brambory jsou i nadále ve Zlínském kraji (8,55 Kč/kg). Zákazníci v hlavním městě Praze za kilogram brambor zaplatili 8,27 Kč a v Karlovarském hraji 8,12 Kč. V ostatních krajích cena brambor nedosáhla osmi korun. Nejlevnější brambory se prodávaly ve Středočeském (6,12 Kč/kg), Královéhradeckém (6,45 Kč/kg) a Pardubickém kraji (6,47 Kč/kg). Nejdražší vepřové maso nakupovali spotřebitelé v Královéhradeckém a Budějovickém kraji (za 131,56 respektive 130,83 Kč/kg), nejlevnější v Ostravském a Olomouckém kraji, kde stálo 115,22 Kč/kg respektive 116,54 Kč/kg. Také za zadní hovězí zaplatili nejvíce spotřebitelé v Královéhradeckém kraji (160,56 Kč/kg), nejméně pak v Jihlavském kraji (141,50/kg).


Zdroj: ČTK, 1. 2. 2001





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 23:33